Presentació del projecte de rehabilitació del Mas de Burot

Mas de Burot
7 nov. 2017

Presentació del projecte de rehabilitació del Mas de Burot

/
Comentaris0

La seu de CAATEETE va albergar, el passat 7 de novembre, la presentació del projecte L’arquitectura tradicional com actiu turístic, rehabilitació del Mas de Burot, un antic mas originari de finals del segle XIX, en estat d’abandonament fa uns anys, situat al Massís dels Ports.

El projecte, que finalitzarà el segon semestre de 2018, retornarà l’edificació al seu estat original mitjançant l’ús de tècniques constructives tradicionals i de materials naturals, el que avui s’anomena bioconstrucció.

Mas de Burot presentació

La iniciativa neix d’un inventari de les construccions rurals dins el Parc Natural dels Ports i de l’elaboració d’una guia per intervenir en el patrimoni arquitectònic del Parc, editada el 2016. Finalitzada l’obra, l’Ajuntament activarà un servei de visites guiades al Mas de Burot per difondre’l com a exemple de bones pràctiques arquitectòniques i com un valuós actiu turístic que permetrà descobrir l’arquitectura rural tradicional i l’estil de vida a les masies del massís dels Ports. Actuarà, doncs, com a recurs turístic, adreçat sobretot a les famílies i a l’ecoturisme, i com a recurs formatiu i pedagògic.

Mas de Burot

A primera hora del matí es va fer una visita a les obres de rehabilitació del mas on van assistir Joaquim Ferràs, alcalde d’Horta de Sant Joan;  Josep Maria Forcadell, Tècnic del Parc Natural dels Ports; Òscar Benet, Arquitecte del projecte; Tere Arnal Presidenta del Col·legi d’Aparelladors-CAATEETE, i Vicent Lleonart, descendent dels propietaris del mas.

Ampliar informació del projecte Mas de Burot http://www.masdeburot.cat/

Deixa una Resposta