comunitats de propietaris

rehabilitació edificis
4 gen. 2022

Ajuts per a la rehabilitació d’edificis 2021-2022

La Generalitat de Catalunya ha obert convocatòria per a l’accés a ajuts per a la rehabilitació d’edificis 2021-2022 en forma de préstecs.

Les comunitats de propietaris poden sol·licitar crèdits al 2% d’interès per a finançar obres de rehabilitació.

​​​​L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i l’Institut Català de Finances (ICF) han obert una línia de préstecs per al finançament d’obres de rehabilitació, eficiència energètica i accessibilitat que facen les comunitats de propietaris.

Amb aquesta línia de crèdit, la comunitat disposa dels diners abans d’iniciar les obres i és la comunitat qui respon del crèdit, ja que cada propietari és responsable només per la seua quota de propietat davant la comunitat, i aquesta, davant l’ICF.

S’ha publicat al DOGC la Resolució DSO/3559/2021, de 26 de novembre, per la qual s’obre la convocatòria per a l’accés, en règim de concurrència pública no competitiva, a ajuts en forma de préstecs a comunitats de propietaris per al finançament d’obres de rehabilitació d’edificis d’habitatges.

El 19 de novembre de 2021 es va publicar la Resolució DSO/3430/2021, de 16 de novembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a l’accés, en règim de concurrència pública no competitiva, a ajuts en forma de préstecs a comunitats de propietaris per al finançament d’obres de rehabilitació d’edificis d’habitatges a Catalunya. En aquesta resolució trobareu les bases de la convocatòria, on es determinen:

  • Actuacions protegibles
  • Requisits dels edificis
  • Pressupost protegible
  • L’import, condicions i formalització del préstec
  • Especificacions tècniques en les intervencions dels edificis de tipologia residencial.

Trobareu la notícia sencera a la web del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Barcelona (CAATEEB).

 

Leave a Reply