Cursos no presencials CAATEETE

Objectius

Programa

El desenvolupament de la construcció ha estat sempre lligat a la              disponibilitat dels materials i de les tècniques que han determinat les seves característiques.

El treball de la construcció es va realitzar durant milers d’anys amb dos materials: la pedra i els maons cuits, amb el pas del temps van sorgir nous mètodes de construcció i nous materials, fins donar pas a l’actualitat amb els diferents tipus de materials.

En aquestes jornades el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de les Terres de l’Ebre, hem escollit el tema “construir amb garantia” la qualitat i el seu control com un dels pilars bàsics i com influeix el cost del manteniment durant la vida útil de l’edifici.

Les XIX Jornades Tècniques de la Construcció es celebraran el divendres 26 d’octubre de 2018 a la seu del CAATEETE, al carrer Ronda dels Docs 6 de Tortosa.

De 9.00 a 9.15h Presentació de les XIX Jornades de la Construcció a càrrec de Teresa Arnal Vidal presidenta del Col∙legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de les Terres de l’Ebre. La figura de l’aparellador com a referent en la qualitat de la construcció, la direcció d’execució i el control de qualitat amb mètode i rigor.

De 9.15 a 10.30 h Xerrada “La direcció d’execució i el control de qualitat” a càrrec de Xavier Díez Consultor de l’Àrea Tècnica del CAATEEB.
Massa sovint ens trobem que ens veiem involucrats en llargues reunions d’obra on dediquem els esforços a resoldre temes funcionals, detalls constructius o solucions estètiques, oblidant potser les nostres responsabilitats com a directors d’execució i del control de qualitat. En aquesta xerrada es pretén posar el focus en les tasques pròpies de
l’aparellador a l’obra, la necessitat d’adoptar un mètode de treballs propi a banda del que ens ve donat per la pròpia dinàmica de les reunions d’obra. Fem be les reunions d’obra?
Reflectim be el nostre treball per a que en quedi constància. Revisem el nostre mètode i millorem‐lo si es possible. Aprofitarem per a presentar el nou conveni amb el CAATEEB per a l’ús de la seva eina de control de qualitat per als nostres col∙legiats.

De 10.30 a 11.00h Pausa per esmorzar i inauguració de l’exposició “Matemàtic ‐ Art” a càrrec de Joan Antoni Blanc, aparellador de formació i dissenyador industrial de professió. La simbiosi entre matemàtica i art. Representació artística on l’artista és lliure d’escollir la forma, els colors, la textura de l’obra, però respectant l’estructura matemàtica en la que s’ha inspirat.

D’11.00 a 12.15h Col∙loqui “El paper de la dona en el món de la construcció”. Debatrem sobre les particularitats de l’exercici de la professió d’aparelladora en un entorn tant masculinitzat com el de la construcció, o en general, el ser dona en aquest sector. Tenim exemples propers de professionals pioneres a les Terres de l’Ebre.

De 12.15 a 13.30h Xerrada de Lluís Aranda, Project Leader de l’empresa BAC Engineering Consultancy Group. “Que passa quan les provetes no donen”? En Lluís Aranda, responsable dels assaigs estructurals del departament de qualitat de BAC, ens parlarà sobre els tres supòsits que marca la vigent Instrucció EHE‐08, aprofundint en el coneixement dels assaigs de compressió de provetes testimoni de formigó endurit, Índex de rebot escleromètric,
velocitat de l’impuls ultrasònic i proves de càrrega de forjats i què fer amb aquests resultats.


A les 14.00h Dinar al Restaurant “El Parc” (Opcional).

A les 16.30h visita guiada a la Catedral de Tortosa.

A les 18.00h visita guiada al Refugi antiaeri núm. 4 de Tortosa.