Estudi sociològic

Dones i igualtat
Presentació estudi dones professionals a Catalunya
14 febr. 2020

Presentat l’estudi “Les dones professionals a Catalunya”

Dimarts 11 de febrer passat es va presentar l’estudi Les dones professionals a Catalunya. Situació actual i perspectives de futur al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Els resultats d’aquest estudi sociològic de la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya corroboren la discriminació per raó de gènere en l’àmbit laboral. Les principals conclusions apunten a les grans dificultats per conciliar la vida personal i laboral com un dels obstacles per a l’equitat de gènere en el terreny professional.

Aquest informe, que es nodreix amb els testimonis de dones professionals, recull la infravalorització de la faena de les dones, la persistència d’una mirada sexualitzada, la problemàtica de l’assetjament o la necessitat d’adoptar rols masculins per ser escoltades, entre d’altres problemàtiques.

Segons dades facilitades per 64 col·legis (el 74,4% del total que conformen la Intercol·legial), el 58% del conjunt de la col·legiació són dones professionals (140.942 col·legiades). Dels membres de les juntes de govern, el 42% són dones. De 64 juntes col·legials, 21 estan presidides per deganes (el 33%). I 20 col·legis tenen comissió de gènere (el 31%). Ergo, encara queda molta feina per fer.

Si en voleu conèixer més dades, conclusions i propostes de millora, podeu descarregar-vos l’estudi complet a la web de la Intercol·legial.

Portada estudi Les dones professionals a Catalunya

Leave a Reply